Propunere îmbunătățire Ecoinsulă

Am pus la primărie, pentru că se solicitau opinii pe regulamentul de salubrizare, următoarea opinie legată de ecoinsulă. O salvez și aici să o am ca referință:

Opinie legată de ecoinsulă (după 3 ani de utilizare)

Bună ziua,

Am explicat în două rânduri problemele legate de sistemul de colectare Ecoinsula. Puteți citi pe site-ul personal https://dorinlazar.ro/reciclarea-selectiva-la-brasov/ și https://dorinlazar.ro/230825-ecoinsula-2/ . Pe scurt vă voi explica care sunt problemele majore:

  1. Ecoinsulele au timpi de reacție foarte mari și fluxul de manipulare este foarte deschis erorilor. E foarte frecventă situația în care utilizatorii se autorizează dar nu pot deschide ghenele dorite pentru că nu acestea nu răspund (în ciuda faptului că se activează). De asemenea, e foarte frecventă situația în care o vizită cu doi saci colectați diferit (să zicem gunoi menajer și sac de plastice) va duce la două sau trei încercări nereușite de deschidere a ghenelor.
  2. Conexiunea la internet este instabilă și chiar și utilizatori legitimi ajung să fie respinși de sistem - ceea ce duce la cumularea sacilor de gunoi în jurul ecoinsulelor.
  3. Oamenii care nu sunt obișnuiți cu sistemul sau nu sunt localnici (oraș turistic, utilizatori AirBnB) nu au unde sau cum colecta gunoiul în cartierele în care ecoinsula e singura posibilitate.

Propunere: modificarea ecoinsulelor în așa fel încât să devină utilizabile:

  • Autentificare locală sau scoaterea completă a autentificării dacă aceasta nu e posibilă. Verificarea unui cod se poate face pe dispozitivul local, nu trebuie ca ecoinsula să se conecteze la internet pentru asta.
  • Posibilitatea de a acționa fiecare ghenă individual, și, de asemenea, impunerea, ca parte din procesul de mentenanță, a verificării funcționării individuale pentru fiecare ghenă în parte.
  • Deschiderea codului sursă și a specificațiilor dispozitivului de control pentru Ecoinsulă pentru a putea construi o soluție alternativă cu contribuțiile cetățenilor, în caz că furnizorii soluțiilor de ecoinsulă nu sunt capabili să facă lucrul ăsta.

Vă mulțumesc,
Dorin Lazăr