Protestul anti-vaccinare

Zilele trecute toată România râdea la proștii de pe plaja din Eforie Nord care, în ciuda faptului că erau arborate steagurile roșii, cu toate că salvamarii încercau să resusciteze oameni scoși din vâltoare, s-au luat la bătaie cu cei care le ziceau că e periculos să intre în mare. Aceiași oameni, același profil uman, sunt acum la Ministerul Sănătății și protestează contra vaccinurilor. Practic, oamenii protestează pentru dreptul lor de a muri acum, de o moarte evitabilă pe care s-o pună în cârca celor care încearcă să o prevină.

Aș vrea să zic că mi se pare amuzant faptul că acest protest este condus fix de oamenii care își fac reclamă electorală pornind cu o caravană medicală prin sate. Păi bine, șmecherilor, ce părere au medicii ăia din Caravana Medicală despre vaccinare? Că poate s-ar putea ca oamenii să fie bulversați de protestul contra vaccinării care salvează vieți.

Și o să vină șmecherașii de duzină cu bloguri sau fără să-mi explice că „ar vota răul cel mai mare că s-au săturat de cel mai mic”. Am auzit discursul ăsta și când s-a votat în prostie PRM, în 2000. Și atunci tot răul cel mai mare, voturile s-au dus tot către cel care promitea că omoară cei mai mulți români. Alianța pentru Ura între Români și Simion sunt doar un PRM și Vadim fără umor sau cultură.

Foarte mulți speră că chiar dacă primesc țara pe mână, Simion și compania nu vor fi capabili să o distrugă atât de tare cât promit că o vor face. Aceiași oameni subestimează capacitatea votanților și activiștilor AUR de a distruge ritualic țara: așa cum nimeni n-ar fi gândit că poți avea oameni care se bat cu salvamarii pentru dreptul lor de a muri în apele mării, la fel pare foarte dificil să accepți faptul că odată ajunși în vârf oamenii lui Simion, atât de dornici să își găsească inamici de pus la rug, nu o să facă lucruri reprobabile. Sunt sigur că în 1914 marea majoritate a oamenilor își spuneau că nu o să fie război, la fel cum în 1939 l-am avut chiar pe Neville Chamberlain care declama în poarta avionului „there will be peace in our time”. Oamenii cred că în secolul XXI nu poți avea ocuparea abuzivă a unui ținut, până Putin nu a intrat cu armata în Crimeea; așa cum nu credea nimeni că poate să mai existe un război în Europa, până nu și-a trimis Hitlerin tancurile și transportoarele să se-nece la nord de Kiev.

Dar, sigur, în România lui 2024 nu se poate întâmpla nimic rău, nu? Și e ilogic ca oamenii să ceară ca copiii lor să moară, nu?

Copiii lor trebuie să aibă dreptul să moară în chinuri groaznice de o boală ce poate fi prevenită cu vaccinuri

Copiii lor trebuie să aibă dreptul să moară în chinuri groaznice de o boală ce poate fi prevenită cu vaccinuri

PS: Pentru cei care știu engleză recomand articolul ăsta. Citat:

You never hear about the yellow fever outbreak of 1793. Wealthy slave owners brought it to Philadelphia that year, fleeing revolutions in the Caribbean. During its peak, a hundred people were dying every day. Back then Philadelphia was a city of 50,000 people. The city government collapsed under the pressure. Almost everyone evacuated. Doctors thought it was spread by rotting vegetables. They were wrong. It didn’t end until a cold front came through in October, killing off carrier mosquitoes. The death toll settled to 20 or so per day. People began to return. Ultimately, the epidemic killed 5,000 people.

It was 10 percent of their population.